Акиф Акиф търси финансиране за 900-метров път „Момчилград-Коридор 9“

На срещата на областния управител с управата на Момчилград бяха обсъдени борбата с мароканските скакалци и гъсениците, изграждането на индустриална зона, трудностите на транспортните фирми
 
Областният управител на Кърджали Бисер Николов обсъди с кмета на община Момчилград Акиф Акиф  изграждането на пътна връзка на Момчилград с пътя за прохода Маказа на българо-гръцката граница. Общината e изготвила работен проект за 900-метров пътен участък. Той е  одобрен от АПИ и се търсят програми за финансиране.
Отсечката ще свързва Момчилград с международния път Кърджали – Маказа – Комотини, който е част от транснационалния коридор 9.
На срещата бяха коментирани проблемите, свързани с нашествието на марокански скакалци и гъсеници на територията на общината, възможностите за пръскане с хеликоптер, идеите  за  изграждане на индустриална зона, за да бъдат привлечени инвеститори, трудностите на транспортните форми, искането на Община Момчилград да придобие безвъзмездно военен клуб, който е държавна собственост и др.
Бисер Николов увери, че всички теми ще бъдат изяснени и ще води диалог с местната власт.  Посещението му съвпадна със среща на кметовете на населени места в общината. Областният управител обясни, че могат да се обръщат към него и да поставят  проблеми на жителите на кметствата и селата.

––––––––––––––––––––––
Намери бързо купувач за твоята кола!

hard admin

*

 

Top