Археологът Овчаров: Разпитваха ме заради партия „ПОМАК“

Хората на Моллов искат обяснение от Овчаров за думите му, които „сеели омраза“, питат го и за фалшивите находки на Перперикон
 
Археологът Николай Овчаров е бил разпитан днес в следствието в Кърджали по жалба на партия „ПОМАК“. Това съобщи самият Овчаров и обеща подробности на пресконференция във вторник. Темата на брифинга на археолога, който се прочу със завещанията на откривателя на Перперикон Иван Балкански, е „Започват ли репресии срещу българите в България“.
Сигналът срещу Овчаров бил подаден от съратниците на Ефрем Моллов заради изказванията на археолога за произхода на помаците.
Преди седмица Моллов и Овчаров се засякоха в телевизионно студио и си размениха остри реплики. Три дни след предаването, в Пловдив е заседавало оперативното ръководство на новоучредената партия. Една от точките била „Кой е Овчаров и какво иска от нас“, разкриха за 24rodopi.com запознати.
„Освен думите на Овчаров, които сеят омраза, обсъждахме и съмнителните открития в района на Перперикон. Разговаряли сме с иманяри, които са откривали ценности на други места, а същите са обявявани за „находки“ от Перперикон“, поясниха близки на Моллов. Самият лидер не бе открит за коментар.
hard admin

*

 

Top