Ахмед Юсеин: Опитваме се да се държим на крака в една държава, в която Бойко Борисов казва „Аз дойдох, за да сваля турците от власт“

За 8 години за смесените региони се дадоха 176 млн. лева, помогнахме на 250 населени места, но на другите 250 не успяхме, защото кабинетът на ГЕРБ спря парите, твърди бившият депутат  
В периода 2001 – 2009 г. българските общини със смесено население са получили подкрепа в размер на 176 млн.лева, но след идването на Бойко Борисов на власт това се оказало невъзможно. Това е заявил още в Измир бившият депутат от Момчилград Ахмед Юсеин.
Както първи 24rodopi.com писа, бившият зам.-председател на парламентарната комисия по правата на човека поиска мощна подкрепа от изселниците (вижте тук). „Нас ни мачкат, силите не ни достигат да се борим“, оплакал се Ахмед Юсеин.
„Думите на Ахмед Юсеин в Измир са откровен реваншизъм и провокиране на етнически вот“, реагира часове след публикацията на 24rodopi.com Цвета Караянчева, водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Кърджали (вижте тук).
„Със 176 млн. лева помогнахме на 250 населени места, като целта ни бяха 500 селища. Не успяхме. Опитваме се да се държим на крака в една държава, в която Бойко Борисов открито казва „Аз дойдох да сваля турците от власт“, заявил още Ахмед Юсеин.
В сайта на най-голямата федерация на балканските емигранти „Балгьоч“ е отбелязано посещението на бившите депутати Четин Казак, Ердинч Хайрула, Хюсеин Хафъзов и Ахмед Юсеин в офисите на организацията в град Измир през август т.г., както и срещата им с изселниците там.
Визитата е била по покана на регионалния председател на „Балгьоч“ Фахрие Ерсой, която е уточнила причината за това така: „Поканихме ви тук главно заради тревогата на нашите членове от анти-турската кампания в социалните медии, но специално и по повод факта, че българският парламент не прие закон за наказание на престъпниците от „възродителния процес“, за което желаем повече информация. Ние следим отблизо събитията в България във всички сфери, тъй като сме част от нея“.
Четин Казак заявил, че в социалните медии в България се води клеветническа политика на ДПС и избирателите му, но това се прави без основания, пише по темата и Бгнес. „Писанията са по партийни поръчки и ние се противопоставяме на тази кампания. Проектозаконът не мина, въпреки обещаната от БСП подкрепа. От ГЕРБ уж дадоха вид, че държат законът да бъде приет, но лидерите им превърнаха темата в търговски въпрос. Когато трябваше да се гласува, никой от тях не дойде в залата, втория път групата на социалистите напусна, ГЕРБ отново разиграваше всички. Нас по принцип не ни обичат, в социалните мрежи се създадоха различни страници и групи с цел анти-ДПС пропаганда“. Ердинч Хайрула пък е уточнил, че във Фейсбук са налице „задни намерения“ и че всеки активно пишещ може спокойно да следи стъпките на ДПС в парламента, а после да критикува. Ние можехме да отговорим по-ефективно на тази кампания и вероятно в това е най-големият ни недостатък – не успяхме да обясним себе си на останалите, не се защитихме, но тепърва ще направим това и пред нашите хора, оправдал се Хайрула.
„Животът в България е труден, турците не са обичани, понасяме тежки критики в социалните мрежи. Братята ни, изселили се в Турция, изтърпяха много несгоди, но и ние много изстрадахме. Децата на изселниците четат черната пропаганда срещу нас и не успяват да направят правилните заключения. Младите у нас са докарани дотам, че да не подкрепят турските партии, разбирате играта, нали? Всички турци в България търсят турските депутати за решаването на проблемите си, но те са малцинство и не са силни, 36 депутати не са достатъчни“, е заявил Ахмед Юсеин на срещата с изселниците в Турция. Той е призовал за масова подкрепа на предстоящите избори за български парламент.
Хюсеин Хафъзов уверил, че искрено вярва в започналото подобрение в отношенията между управляващата Партия на справедливостта и развитието и ДПС. На срещата е станало ясно, че на 5 октомври в Турция ще бъдат разкрити 126 избирателни секции.
24rodopi.com
Снимка: „Балгьоч“
hard admin

*

 

Top