Багдасаров: Едва ли ще се стигне до стабилно правителство! За изборите в Кърджали дойдоха 40 000 души

Първи консултации за подкрепа на правителство на малцинството започва ГЕРБ. Милко Багдасаров, член на ръководството на БСП, коментира в предаването „Преди всички“, че Изпълнителното бюро днес ще обсъди позицията на партията на тези преговори и ще се направи първоначален анализ на изборите.
„Но предварително мога да кажа, че БСП не може да бъде патерица, не може да бъде партия, която да подкрепя идеите на друга партия. Ние имаме свои идеи, своя социална политика и гоним реализация на тези идеи и политики. Затова в много голяма степен ние ще се съобразяваме с отреденото ни първо място на опозиция и с нашите избиратели. БСП винаги е слагала като приоритет интереса на хората и в този план не би трябвало да има съмнение. В парламентарната зала ще се подкрепя всичко градивно. За нас е ясно, че правителство трябва да има, но не на всяка цена. Това все пак е отговорност на ГЕРБ. Не съм голям оптимист за това, което предстои да се случи. Едва ли ще се стигне до стабилно правителство. В предстоящите месеци такова правителство много трудно ще издържи зимата. Политическата криза е факт“, каза Милко Багдасаров.
На въпроса дали ще се стигне до нови извънредни избори той отговори така:
„Всичко е възможно“.
За гласуването в Кърджали Багдасаров обясни, че няколко пъти е алармирал за голямата бройка, заявена и постигната от ДПС. „62 000 души означава, че в Кърджали са дошли над 30 000 души да гласуват. В този план изразихме съмнение, че ще има използване на чужди карти. За съжаление доказателствата няма как да се направят. Всички медии показваха как няма движение и изведнъж тук са дошли 40 000 души“, допълни Багдасаров.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top