Бивш министър праща ДАНС срещу Ефрем Моллов, иска затвор за учредителите на партия „ПОМАК“

„С учредяването на партия ПОМАК са грубо нарушени българските закони!“, заяви по Радио Пловдив директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Известният историк и археолог бе категоричен, че това е партия на етническа основа, която трябва да бъде забранена, тъй като цели разцепването на целостта на държавата.
„Ловецът на вампири“, както е прочут още Димитров, призова ДАНС да се намеси и да вкара в затвора организаторите на новата партия, учредена в неделя в Пловдив. Бившият министър в правителството на Борисов, който бе отстранен след серия от гафове и разкрито агентурно минало, отправи и въпроса за финансирането на формацията, която, по думите му, настоява за смяна на столицата на България от София в Пловдив.
Както вече писахме, в неделя 51 души, много от които областите Смолян, Кърджали, Благоевград и Хасково, учредиха Инициативен комитет за създаване на партия „Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура“ – ПОМАК. Според учредителите партията ще се бори за нов политически модел, обединение и намаляване на броя на депутатите. Въпреки, че повечето от присъстващите са самоопределиха като помаци, един от учредителите Ефрем Моллов заяви, че това не е нито етническа, нито религиозна партия.
Напълно е възможно съдът да откаже да регистрира партия „ПОМАК“. Въпрос на аргументация, каза в интервю за ТВ7 бившият директор на НРС Димов Гяуров по повод учредяването на новата партия. Той бе категоричен, че партиите не могат да се основават на етническа основа, както гласи Конституцията.
Бившият депутат Корман Исмаилов заяви, че му е малко странно, защото се говори за една общност – в момента всеки може да определя своя етнос и свободно да се сдружава. В случая усещам заигравка с името, смята още той. 
hard admin

*

 

Top