Битата в „Къщата на страха” починала от тежко заболяване? Младата жена изяла тонове храна от… боклука

Сериозни здравословни проблеми, които обаче нямат връзка с нанесен побой, най-вероятно са довели до смъртта на 25-годишната Иванка Г., научи 24rodopi от източници, близки до разследването. Както вече писахме, със сигурност причината за кончината на жената ще стане ясна след като приключат експертизите след аутопсията.
Последно тя е получила криза след консумация на развалена храна в петък. Както вече писахме, 25-годишната Иванка често събирала храни от кошчета и контейнери за смет. Откритата мъртва в многолюдния дом на Валентин Калъна в село Бенковски Иванка се отпуснала бездиханна на пода, вероятно натровена от храна, но в същото време мъжът, с който живеела на съпружески начала, започнал да я бие за пореден път.
„Жената дойде в Бенковски от района на Първомай. Живееше с Райчо, който е племенник на Валентин. Той често я биеше, защото тя ровеше в кошчетата и контейнерите. Ядеше храна, която другите изхвърляха. В петък вечерта на Иванка й прилошало, повръщала е. В същото време Райчо пак я бил жестоко. Помислил, че я е убил и се опитал да я зарови извън селото“, разкриха за 24rodopi.com съседи на фамилията на Калъна. В къщата и пристройките към нея живеели над 10 души.
24rodopi.com
Всичко по темата – новия брой на „24х7 Родопи“

hard admin

*

 

Top