Битка за джебелски кебапчета в Кърджали, само трима знаят тайната на рецептата

Дългогодишният чирак на майстора на джебелските кебапчета Касим отвори свой обект в Кърджали и се радва на огромна клиентела и… жалби. Става дума за скарата на Сюлейман  (на снимката), който е работил от зората на демокрацията в Джебел, а от скоро продава кебапчета, кюфтета, пържоли във „Възрожденци“.

„Сюлейман доказа, че не само баничките и дюнерите вървят в Кърджали. За последните три месеца той е най-оборотният обект за храни в Кърджали. Неслучайно майсторът на джебелските кюфтета Касим прати сина си в същата зона, в района на Новия мост, и сега върви истинска война за клиенти“, разкриха конкуренти, които в близките седмици ще отворят трета кебапчийница в района. Заради битката за клиенти, напоследък са зачестилите жалбите срещу Сюлейман.
Близо 3 десетилетия майстор Касим пази тайната на рецептата на каймата за джебелските кюфтета. Всички в бранша знаят, че истината за вкуса е в „зреенето на каймата“, но все още не могат да докарат своите кебапчета до вкуса на джебелските. Освен Касим, тайната знаят синът му Тургай и внукът.
hard admin

*

 

Top