БНТ: Пристигат малко изселници, опашката пред Паспортна е 10 пъти по-малка

„Предпразнична треска е обхванала Кърджали. Ден преди религиозния празник Курбан Байрям засега пристигат малко изселници, които по стара традиция се събират със семействата си в празничните дни. На автогарата в града все още е спокойно, видя камерата на По света и у нас. Няма ги и традиционните опашки пред паспортната служба“, посочва в репортаж от Кърджали Българската национална телевизия (БНТ).
„През целия ден на автогарата в Кърджали повечето автобуси са от и за околните населени места. Пристигащите автобуси от Турция засега са само редовните за деня, а шофьорите им споделят, че преминаването през граничния пункт „Капитан Андреево“ отнема едва 15 минути“, посочва екипът на БНТ в репортажа, излъчен в централните вечерни новини в петък.
Освен редовните 15-20 автобуса на автогарата в Кърджали в рамките на деня ще пристигнат два извънредни. Няма засилен трафик на автобуси и през граничния пункт „Капитан Андреево“, констатират от БНТ.
„По традиция преди подобни празници, когато изселници в Турция идват по родните си места, ползват пътуването, за да си издадат и нови лични документи. Този път опашката пред паспортната служба в града, обаче е 10 пъти по-малка“, твърдят от БНТ.
В Кърджали все още не се наблюдава и движение на много леки коли с турска регистрация, каквито обичайно има по време на празници и избори.
24rodopi.com
Снимка: БНТ
hard admin

*

 

Top