Бойко Борисов: Доган ме обявява за диктатор, но всъщност описва себе си! Биха като куче Октай, а преди това и наш човек в Кърджали

„Телеграф“ и „Монитор“ били на Доган, „24 часа“ и „Труд“ – на Борисов

„Истински се забавлявам с тези, които ме обявяват за диктатор. Ако прочетем доклада на Доган – той описва себе си. Цинизмът му – говори за медийни свободи. Партията, която контролира голяма част от медиите в България – чрез ДПС депутата Дилян Пеевски, има нахалството да ни обвърже с медии. Имат си цяла медийна група с телевизия и какво ли не„, заяви министър-председателят Бойко Борисов в тв предаването „Панорама“ по БНТ.
Думите му предизвикаха лавина от коментари в социалната мрежа Фейсбук – „Купи си  „24 часа“ и „Труд“ и сега не му трябват „Монитор“ и „Телеграф“, пишат потребителите, посочват от агенция Пик.
Държавата ще отговори с арести на стрелбата в центъра на София по Златомир Иванов-Баретата, заяви още премиерът. „Самият прострелян има осъдителна присъда, но между първа и втора инстанция не е в ареста. Най-беззащитен е бил точно пред Съдебната палата, където върви делото срещу него. Логиката на главния прокурор е правилна, но ние сме призвани да пазим живота на всички, на тези като Баретата трябва да зачислим по полицай да ги пази ли. Какво ще кажат тогава селяните от Мечка и другите хора в страната? Убеден съм, че ще задържим стрелците“, обяви Борисов.
„В Париж също се стреля – спомнете си трите кюрдски жени наскоро, в Сърбия убиха премиера, в Америка се стреля по президенти, но никой не бичува страната си. Осъдихме като акт и случилото се с Доган. Притеснително е обаче, че нападателят бе пребит като куче от тези борци за демокрация. Това показа другото лице на ДПС, не един и двама човека са пребили в страната в предизборна ситуация. Включително и наш представител в Кърджали„, каза още министър-председателят.
„Ние не сме участвали като партия в референдума, за да сме претърпели поражение. Не разбираме тази тема, казаха и 90 процента от българите. Нашата позиция е ясна – „да“ на ядрената енергия, да се построи Седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, да увеличим живота на другите реактори. Откъде са се извадят тези милиарди за Белене? И на Путин каздах – без да дойде голям инвеститор като РВЕ, държавата няма пари да го парви. Той каза – ами ако ние осигурим парите? Но не казаха и досега каква ще е лихвата на тези пари. И 6 милиарда да излиза, както и да я въртиш сметката, ще станат 10 милиарда с лихвите“, сподели премиерът.
„Единствената причина да сменя образователния министър Сергей Игнатов е фонд „Научни изследвания – обясни той. – Имаше срок да се разберат с учените, той не се справи. „Новият шеф на енергийния регулатор няма да споделя сега, ще ми се да е жена. Ще дойде време да съобщим името“, допълни той.

„Аз съм убеден, че ще бием БСП на изборите – казват, доближават ни, но не са ни стигнали. Българите трябва да знаят, че през лятото от техните пари ще отидат още 400 милиона за гьола в Белене – тази авантюра на Станишев и Овчаров„, заключи Борисов.

hard admin

*

 

Top