„Болницата на елита” отвори врати и за Мони

След публикацията „Тук е за хайлайфа, не за теб!“
 
Болното момче, на което санаториум отказа лечение, все пак ще се възползва от процедурите на специализираното здравно заведение. Симеон Узунов ще бъде приет за рехабилитация в края на месец март, а уверението за това е дошло лично от директорката на санаториума.
Припомняме, че 22-годишното момче от Смолян страда от церебрална парализа. Когато обаче е поискал да постъпи в рехабилитационния център в Поморие, от там му обяснили, че настанявали в него само „хайлайфа в страната“. „Видях, че моята клинична пътека фигурира в списъка на санаториума и се обадих. Отговориха ми, че я няма. След това като погледнах наистина я нямаше. Пак позвъних, исках да говоря с управителя на санаториума, естествено не ме свързаха с него и ми обясниха, че само хайлайфът ходел там. Такива като мен не искат явно“, обясни само преди дни младежът. Малко след публикацията на 24rodopi и 24smolian, Симеон получава обаждане от шефа на здравното заведение, с което е уведомен, че все пак санаториумът ще отвори врати за него.
„Благодаря за съдействието, но ми е мъчно, че по този начин трябва да се решават проблемите на хората с увреждания. Ами ако ги няма медиите, какво ще правим?“, разсъждава Мони и недоумява защо директорката на санаториума в Поморие реагирала остро на това, което е споделил пред репортер на вестника. „Ако бяхме нормална държава нямаше да има такова отношение към мен и към другите като мен“, споделя студентът–отличник.
22-годишният родопчанин се бори от малък със страшната диагноза и едно от желанията му, свързани със справяне със заболяването, е било именно да отиде на рехабилитация в Поморие, защото се чувствал много по-добре след процедури.
Борбата на родопчанина е ежедневие. Часове наред прекарва и във фитнеса. Инвалидната количка е успял да захвърли с воля и упоритост, въпреки претърпените 13 операции и нечовешките болки от тях. Мони пише стихове и преди време издаде стихосбирка. Не се оплаква, горд е, че е втори курс студент по бизнес администрация в Европейския колеж в Пловдив. Има присъдена европейска стипендия за отличен успех.

––––––––––––––––––––––
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв

hard admin

*

 

Top