БСП потвърди новината на 24rodopi: Димитър Манчев искал да назначи зет си Владимир за шеф на „В и К“

Шефката на социалистите в Кирково Бойка Арабаджиева подаде оставка
 

БСП официално потвърди новината на 24rodopi.com, че зам.-председателят на партията в Кирково Димитър Манчев се обяви против кадровата политика на правителството в смесените региони заради личен интерес.
„Решаването на личен проблем е заложено в оставката на зам.-председателят на БСП в Кирково Димитър Манчев“, обяви пред журналисти народният представител Милко Багдасаров.
Манчев е поискал за началник на местния клон на „В и К“  да бъде назначен зет му Владимир Хаджиев. От партията поясниха, че преди това Манчев искал Хаджиев да стане шеф на Инспекцията по труда.
Ще припомним, че миналата седмица  Димитър Манчев (на снимката) депозира оставката си като зам.-председател на Общинския съвет в Кирково и дори нападна Сергей Станишев. Позицията му бе подкрепена от общинския лидер на БСП в Кирково Бойка Арабаджиева. Днес тя е подала оставка.
Според Манчев, 8 са директорите на ДПС в държавните служби в Източните Родопи, БСП имали само двама свои на началнически позиции.
„Областният съвет на БСП отстоява позицията за професионализъм при назначаването  на кадри в управлението на изнесените държавни структури. Не споделяме позицията на част от ръководството на общинската структура  в Кирково, че хора без съответната компетентност и професионализъм трябва да бъдат назначавани  на управленски  длъжности само заради лоялност към партията“, заяви Багдасаров.
След двете оставки, БСП в Кирково ще има изцяло ново ръководство.
„Не споделяме оценката, че водената от кабинета  кадрова политика дава много власт на ДПС. Вярно е, че като партия, партнираща си с БСП  и подкрепяща правителството на Орешарски,  ДПС има свое виждане за участие в позициите в  държавни структури. Има назначения с техни конкретни предложения. Нямам притеснения от професионалното им присъствие на тези постове“, добави народният представител.
Той  каза, че още от първия ден на управлението се гордее с назначаването  на професионалисти  на началнически постове в държавните  структури. „На тези, които   не са обвързани с партии, не е оказван натиск да стават наши членове, ние ценим професионализма им“, посочи депутатът.
hard admin

*

 

Top