БСП: Цветанов да последва Бисеров заради пребитото семейство в Кърджали

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов използвал полицията за репресия на семейство Мустафови в Кърджали, твърдят от БСП. Социалистите настояват Цветанов да се напусне политиката като Христо Бисеров.
Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов попита може ли политикът, допуснал като вътрешен министър да бъде използван репресивният апарат на МВР за изнудване и партийни и политически цели, да бъде морален съдник на днешното управление. От БСП се върнаха на случаите с лекарите в Горна Оряховица, пребитото семейство в Кърджали, ареста на човека-глас Красимир Аврамов, убийството на Мирослава в Перник, арестите на Тенчо Попов и Николай Цонев.
Четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на Мустафови в квартал „Възрожденци“ в нощта на 23 юли 2011 година по време на операция, насочена срещу склоняване към проституция.
Операцията за залавянето на сводника Джем стартирала с два полицейски екипа – първият заловил Джем в 23.30 ч вечерта на 23 срещу 24 юли т.г. и веднага било образувано досъдебно производство. Вторият екип трябвало „при условията на неотложност“ по Закона за МВР да залови двете проститутки, предоставени от Джем, и да спре сексуалната им експлоатация. Но бил насочен към грешен вход на блока и така нахълтал в дома на Мустафови. Според семейството те са влезли с извадено оръжие, без отличителни знаци и без да извикат „Полиция! Легнете на земята“.
Вътрешният министър Цветан Цветанов оправда действията на служителите си.
hard admin

*

 

Top