Бърза печалба vs празни джобове: „Зелената принцеса” блазни безработни с 1000 лева за 100 грама

Печалба от 1000 лева само от 100 грама „весела“ трева блазни родопчани, захванали се с „алтернативно“ земеделие. Това показват елементарните сметки от продажбата на марихуана на дребно в Кърджалийско, което е и причина на доста безработни в областта да рискуват престой зад решетките.
Едно „топче“ от около грам канабис се продава на улицата за 10 лева, като количеството смесено с обикновен тютюн е достатъчно за две цигари, разказаха за 24rodopi запознати с търговските порядки на наркопазара. Печалбата от „зелената принцеса“ е чиста, а отглеждането на марихуана не изисква особени трудности, особено в обезлюдени села в региона.
Големи количества канабис се отглеждат в района на Кирково, което показва, че след зачестилите удари на спецполицаите срещу наркомафията в Петричко, тя има филиал край Маказа. Това разкриха за 24rodopi.com спецченгета.
За тревожните тенденции в Кирковско сочели и анализите за противодействие на престъпленията, свързани със засяване и отглеждане на наркотични култури и съхраняване на наркотични вещества.
Само преди месец бе разкрито наркостопанство в землището на кирковското село Островец. Криминалисти от РУ-Кирково са задържали на място и стопанина на наркотичната нива-43-годишният С.А., докато наглеждал насажденията. 17-те стръка канабис са височина около 1,5 метра, а общото им тегло е 4,375 килограма. Наркотикът е иззет и е на съхранение в районното управление. Иззети са още химикали, с които са били подхранвани растенията и туби за поливане.
Наскоро пък наркоплантация вкара в затвора кърджалиец. 2,5 години зад решетките ще прекара родопчанинът А.П., решил да се отдаде на „алтернативно земеделие“.
Мъжът бил спипан с над 18 грама марихуана, както и да обгрижва нива с 23 растения от вида на конопа. Освен, че ще търка наровете при строг режим, мъжът ще плати и 5500 лева глоба. Това е второто провинение на нашенеца. Преди това той е бил спипан с наркоплантация, в която отглеждал 56 растения от „веселата“ трева.
24rodopi.com
На снимката: Наркостопанството в село Островец
hard admin

*

 

Top