Вежди Рашидов пак става министър на културата?

Вежди Рашидов ще бъде министър и в следващото правителство на ГЕРБ, в което ще участват и представители на Реформаторския блок и Патриотичния фронт (НФСБ и ВМРО). Кърджалиецът бе министър на културата в непълния мандат на Бойко Борисов.
Вариант на правителство с участието на Реформаторския блок и Патриотичния фронт публикува днес в. „Галерия“. В него от ГЕРБ са познатите бивши министри и зам.-министри от предходния кабинет на Бойко Борисов Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Делян Добрев, Ивайло Московски, Вежди Рашидов и депутатът Димитър Главчев. Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Даниел Вълчев ще представляват Реформаторите, според варианта на изданието, като за тях са отредени външно министерство, правосъдието и образованието. Патриотичният фронт дава Красимир Каракачанов и Поли Карастоянова, които евентуално щели да оглавят съответно военното министерство и туризма.
За министър се спряга и настоящият член на служебния кабинет Румен Порожанов, който оглавява финансовото ведомство, както и колегата му от вътрешното министерство – Йордан Бакалов. Най-вероятно здравен министър ще стане именитият доктор от ВМА Крум Кацаров, който първоначално оглави военната болница по времето на предишния кабинет, но после бързо бе сменен от шефа на реанимацията и министър от предходния служебен кабинет Николай Петров.
Според изданието до две седмици ще има правителство, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще е и премиер, си е осигурил мнозинство от над 120 депутати. Сред тях ще е обявената за „техническа грешка“ пловдивска учителка Анна Баракова. Хората на Христо Ковачки, които са в рамките на ББЦ, също щели да дадат рамо на управляващите. А има и потенциален шанс за подкрепа от АБВ, твърди изданието. Ако това станело, Първанов щял да получи за свой човек екоминистерството. Все още липсват изявени кандидатури за спорта и за социалното министерство.
При условие, че в РБ не се разберат и се разцепят, подкрепа за Борисов щели да дадат хората на Кунева и на Лукарски.
Междувременно математикът Михаил Константинов нареди схемата, по която ще се роди новото правителство, пише Блиц. А тя била проста – коалицията на ГЕРБ и Реформаторския блок ще създаде кабинет на малцинството. Пред TV7 математикът разкри, че те ще имат подкрепата на ДПС и Патриотичния фронт в парламента. Първите не искат националисти във властта и условието им ще бъде изпълнено, а вторите нямат мераци за министри.
24rodopi.com
Дама е фаворит за областен управител на Кърджали – четете по-късно тук и в новия брой на всекидневника „24х7 Родопи“
hard admin

*

 

Top