Вещици и вампири бродиха в Езиковата

И тази учебна година Езиковата гимназия в Кърджали не изневери на добрите си традиции и отбеляза с брилянтно карнавално парти празника Хелоуин – Деня на Вси Светии. Вещици, вампири, дяволчета, мумии, зомбита, скелети, русалки, пирати, персонажи от филми и комикси, както и други приказни герои се надпреварваха в състезанията за бързина, съобразителност, сръчност, смелост и знания.
Хелоуин е маскарад, който се провежда на 31 октомври в англоговорящите страни. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер“.
Събитието беше организирано от учителите по английски език в Гимназията, които преподават в осми клас.
По време на подготовката за празненството, учениците се запознаха с историята и традициите на древните келти. Това, от своя страна, обогати общата им култура и мотивира изучаването на английски език, владеенето на който е задължително за всеки самоуважаващ се млад човек. Учениците осъзнаха, че изучаването на чужд език не се състои само в лексиката и граматиката, но в изучаването на културата и нравите на съответната държава.
Мястото на събитието беше Актовата зала на училището, която се превърна в своеобразен моден подиум, по който дефилираха новоприетите ученици-някои малко срамежливо, а други доста по-самоуверено, облечени със страшни костюми, в които всеки един от тях беше вложил своите фантазиите, въображение и присъщият за възрастта ентусиазъм.
Актовата зала беше украсена с подходяща за случая декорация и рисунки на учениците-участници в карнавала. Темата на рисунките беше Хелоуин.
На партито бяха проведени атрактивни „хелоуински“ игри: танцуващият стол, мумията, ядене на кисело мляко на сляпо, балансиране на пинг-понг с лъжица, количка, мистериозни кутии, ядене на ябълка, изплитане на мрежа и др.
Освен игрите, бяха проведени и състезания за най-майсторски издълбан тиквен фенер, най-атрактивен костюм, най-добър танцьор и най-впечатляваща тематична рисунка.
С невероятните си костюми, много настроение и музика, учениците се впускаха в забавните начинания с много ентусиазъм.
Организаторите раздадоха на всички присъстващи лакомства, а за победителите от игрите имаше и специални награди.
Празникът донесе много настроение и положителни емоции на присъстващите в залата.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top