„Висящите“ авджии Исак и Ергюн гладуват пред Горското в Момчилград, не им заверявали ловните билети

Двама ловци от дружинката в Биволяне към сдружение „Ахрида“ обявиха гладна стачка пред Горското стопанство в Момчилград.
Исак Диамандиев и Ергун Бахри стоят от сутринта пред сградата с искане да им бъдат заверени ловните билети. Твърдят, че не вкусват храна.
В края на миналата седмица авджиите излязоха на протест пред Горското стопанство в Момчилград. „Поводът е, че 32-ма души не можем да излезем на лов, защото не са ни заверени билетите“, казаха авджиите. По думите им проблемът възниква след като площта, където са ловували е дадена на сдружение „Родопи“.„Спазили сме всички изисквания, като сме платили необходимите такси“, поясни Димитър Стойчев, председател на Ловнорибарско сдружение „Ахрида“, регистрирано в Ямбол.
Стойчев и колегите му показаха папките с документацията. „Няма нищо политическо в протеста ни. Искаме си незаконно отнетите права. Проблемът е от две години“, допълни и Ергун Бахри, ловец с 18 –годишен стаж. В Административния съд в Кърджали още през април тази година е заведено дело с искането да разпоредят да им бъдат заверени ловните билети, обясниха ловците. Директорът на ДГС Момчилград Айхан Мюмюн беше лаконичен и отказа изявления, докато има висящо дело, съобщава „Стандарт“.
Ловци от дружинката от Биволяне, участници в протеста в края на миналата седмица, определиха няколко души да разговарят с директора. След срещата съпредседателят на сдружение „Ахрида“ Бойко Синапов заяви, че не са удовлетворени от проведения разговор и се заканиха, че ще ловуват без заверени билети. Според авджиите заповедта на министър Греков е абсолютно нарушение на Правилника и на Закона за лова и единственият начин да се реши проблема и се спре протестът е заповедта да бъде веднага отменена.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top