Властта награди Селин Ахмет – кърджалийката, която е №1 по български език

Кърджалийката Селин Ахмет, която спечели първото място на националната олимпиада по български език бе наградена с грамота от кмета на Кърджали Хасан Азис. Тя й бе присъдена за издигане на престижа на общината. Грамотата бе връчена по време на сесия на местния парламент от зам.-кмета Юсеин Ахмед.
Председателят на Общинският съвет Раиф Мустафа, който поднесе букет на 7-класничката, отбеляза, че това е изключително постижение. За първи път на олимпиада по български език, дете, чийто език не е майчин печели първото място.
Както първи 24rodopi.com, само Селин и още две деца от София постигнаха максималния резултат.
Селин Ахмед благодари на директорката на ОУ „Св.Св.Кирил и Метойдий“ Лиляна Янкова и на преподавателките си по български език за това, че са й дали качествено образование на европейско ниво. Тя разказа как като малка, всяка вечер майка й четяла български народни приказки.
Какво щеше да бъде България без светите братя Кирил и Методий, запита реторично Селин и подчерта, че благодарение на тях народът ни се е извисил духовно чрез писаното слово. Тя обеща пред общинските съветници и своите преподаватели, че и занапред ще полага много усилия в учението.
hard admin

*

 

Top