Водният цикъл остави Кърджали без вода? Аварията е в квартал "Боровец", затруднено е движението за района на Енчец

Авария в района на пазара, предизвикана от работниците по водния цикъл, е причината Кърджали отново да е без вода, съобщиха от „В и К“.
Припомняме, че за 24 часа градът остана без водоподаване заради планов ремонт на водното дружество. В петък обаче в целия град водата бе с изключително ниско налягане, а от дружеството посочиха като причина авария на кран на главния водопровод. Аварията е в района на квартал „Боровец“, където се налага смяна на регулатор и тръба. Аварийна група на „В и К“ работела там от 7 часа сутринта.
Заради фирмата-изпълнител на мегапроекта за воден цикъл на града, която работи в квартал „Възрожденци“, кърджалийци останаха без вода за 4 часа миналата неделя. Строителните дейности ще продължат месеци, а кърджалийци вече негодуват. Телефонът на диспечерите на ВиК пък прегря от обаждания на граждани.
„Идват празници, да спрат да работят поне по време на тях, защото всяка копка им е свързана с авария. Нямаме време да висим по чешмичките и да пълним кофи и туби. Има семейства с малки деца, върнаха ни в средновековието да поливаме с канчета“, ядосваха се жители на „Възрожденци“, отново редящи се с празни туби край чешма в квартала.
Строителите на Водния цикъл твърдят, че миналата седмица градът е останал без вода заради тях, но днес и вчера проблемът се дължал изцяло на водното дружество.
Междувременно водачи на МПС пък алармираха, че пътуването от пазара през квартал „Боровец“ за района на Енчец и обратно е ад. Заради ремонта на водопровода е затворен основен участък от пътя и движението се отклонява през тесни улици.


hard admin

*

 

Top