Вотът на Кърджали плаща 763 444 лева на партиите

Намалиха партийната субсидия с лев
 
Общо 763 444 лева ще получат през следващата година като държавна субсидия на получен глас от Кърджалийско четирите партии в парламента.
Припомняме, че 69 404 жители на региона дадоха гласовете си на предсрочните избори през месец май за БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака. Точно с толкова лева ще бъде намалена и партийната им субсидия, реши Народното събрание. Догодина от бюджета на страната партиите, прескочили процентната бариера, ще получат с по един лев по-малко за получен глас. Досега субсидията беше 12 лева. По този начин гласоподавателите от Кърджалийско осигуриха за настоящата година субсидия за четирите партии в размер на 832 848 лева.
Решението беше взето без никакви дебати в парламента. Депутатите отхвърлиха предложението на „Атака“ партиите да останат догодина без държавна субсидия. Отхвърлено беше и предложението на червения депутат Георги Кадиев годишната държавна субсидия да бъде 6 лева за получен глас на изборите.
Припомняме, че на изборите през месец май ДПС получи доверието на 46 407 жители на региона, втори останаха ГЕРБ с 12 721 гласа. За Коалиция за България гласуваха 8 943 души, а от Атака успяха да съберат едва 1333 гласа.
hard admin

*

 

Top