„Галените фирми на властта“ съдят Община Кърджали

„Галените фирми на властта“ врътнаха курса и бързо забравиха, че ако не бяха общинските и държавни поръчки, сега щяха да са селски даскали или квартални пияници“, с тези думи общински съветник коментира в една от почивките на днешната сесия в Кърджали информацията за заведени дела срещу Общинска администрация от търговци и строителни предприемачи.
Един милион лева дължи Община Кърджали към 30 септември 2013 г. за лихви за просрочени плащания и съдебни такси заради дела с фирми, които си търсят парите за извършена дейност. Сумата за лихвите е 220 169 лв., а за съдебните разходи 774 210 лева.
Кметът инж. Хасан Азис обяви, че дължимите лихви и съдебни такси са по дела на местни фирми, на които Общината не е успяла да се разплати поради политиката на кабинета „Борисов“. Една от тях е „Графит Комерс“.
„Панайот беше по-голям депесар и от активистите в Мургово. Как стана така, че дъщеря му я спуснаха за шеф на Пътната агенция при ГЕРБ и той почна да съди Кърджали, след като години наред казваше, че ако не е била Общината сега щял да е гурбетчия някъде“, заяви още съветникът. Разбирайки, че репортер на 24rodopi.com го записва, съветникът заяви: „Всъщност, защо не проучите с кой виден депесар в момента работи „Графит комерс“ и как процедурите му се оказват скандални? ГЕРБ падна и някои пак станаха депесари“, но се въздържа от детайли.

„Имаше привилегировани общини без дългове и такива, които задлъжняха повече към фирмите. Това бе съзнателно провеждана политика.Страната задлъжня, задлъжняхме и ние“, каза кметът на Кърджали и допълни, че Общинска администрация е предприела действия да си събере борчовете от фирмите и юридическите лица и ще продължи да се разплаща с бизнеса. Дълговете към Община Кърджали са за над 5 милиона лева.

hard admin

*

 

Top