Гамби е сирак, живее в Дом, но очука боксьорите в България и е №2 в страната

Федерацията отново с „празни джобове“, а третата в Европа не може да замине за Световното
Без да е тренирал два месеца, Гамби спечели сребърен медал на Държавното лично отборно първенство по бокс, което се проведе в Пазарджик. Съвсем малко не достигна на 15-годишния Мехмед Филипов да завоюва титлата в категория до 46 кг.
„Момчето живее от два месеца в Дома за деца, лишени от родителска грижа в Крумовград. Майка му почина преди година след домашен инцидент. Не е тренирал, а ако беше, съм убеден, че щеше да смачка опонента си на финала. Много голям талант, който ще достигне върховете в бокса“, заяви за 24rodopi мениджърът на „Арда Бокс“ Стоян Узунов.
С шестима състезатели участва в турнира „Арда“. В категория до 52 кг бронз взе Стефан Асенов. 187 боксьори от различни клубове се качиха на ринга в залата в Пазарджик.
Отново финансови проблеми могат да спрат от участие „тежката“ дама в кърджалийския боксов клуб. 4 000 лева трябват на 16-годишната Мария Павлова, за да участва на Световното първенство в Китайско Тайпе. Състезателката на „Арда“ вече е част от националния отбор на страната ни, но федерацията ни за пореден път показва „празни джобове“ и талантът от Кърджали може да не замине за участие на световния ринг, ако не бъдат осигурени средствата. Припомняме, че Мария имаше същия проблем преди година, когато „хвана самолета“ в последния момент за Европейските финали, но грабна бронзовия медал за страната ни.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top