Георги Кючуков, председател на БСП в Кърджали: От 20 години предупреждаваме за ДПС

Бюрото на БСП взе решение за пълен преглед на състоянието на партийните организации в Кърджали. Какво означава това?
Това означава, че ще се провери какво е реалното състояние на организациите. Какъв е реалният членския състав, какъв е отчетна на членския внос, каква дейност се развива. Всички тези неща, които гарантират организационния живот на структурите, целта е излизане от летаргията и активна дейност.
Има ли съмнения, че съществуват „кухи“ партийни организации?
Вероятно тези съмнения всъщност водят да извода, че такъв анализ трябва да бъде направен.
Посочихте преференциалния вот като елемент от кампанията, който демотивира левите избиратели.Защо смятате така?
Защото той породи съмненията за някакво разединение в партийните структури. Паралелните предизборни кампании в никакъв случай не бяха полезни и дори отблъснаха хората и те не отидоха до избирателните урни.
Ще има ли санкции към хората,които провеждаха тези кампании?
Предстои да бъдат направени всички заседания на общинските съвети и едва тогава Областният съвет на БСП да се произнесе окончателно за това,какъв ще  бъде подхода към тези кандидати, които са си позволили да водят такъв род кампании.
Като основна причина за слабия изборен резултат посочихте сътрудничеството с ДПС. Това не е ли опит да избягате от проблемите в БСП?
Изтъквайки като основна причина за недобрите резултати повторното сътрудничество с ДПС, ние не изключваме отговорностите, които трябва да имаме като партия и това,че трябва да търсим причините и вътре в самата партия. Но резултатите в смесените региони категорично потвърждават нашето мнение за сътрудничеството с ДПС. В Кърджали, Търговище, Разград и Силистра БСП не успя да излъчи нито един народен представител, тенденция за спад на гласовете почти навсякъде е една и съща.Искам да отбележа, че повече от 20 години социалистите в Кърджали предупреждаваха за опасността ,която носи управлението с ДПС и за това ние дълго време бяхме „черната овца“ на „Позитано 20″. За съжаление нашите опасения се оправдаха и това много ясно се вижда от резултатите на изборите.
Ще има ли промени в ръководството на БСП  в Кърджали?
Ако това е виждането на Общинския съвет, аз, като новоизбран председател,ще се подчиня на волята на съвета и ще работя в тази насока.
Какво да очакваме?
БСП трябва да поеме пътя към налагане на нови лица, на хора в активна възраст и на младежи.Това, което ще се случи е да търсим промяната като запазим приемствеността в партията. Надявам се следващото бюро да бъде съчетание от опита на по-възрастните и енергията на младите, за да е гаранция,че промяната в БСП ще се случи. Но, пак повтарям, сега е нужно повече нови лица, необременени от миналото на партията.
Въпросите зададе Коста Иванов
hard admin

*

 

Top