ГЕРБ: Налагането на една или друга личност в 12 без 5 обезценява званието „Почетен гражданин“

Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет възразява категорично срещу предрешаването на избора на почетни граждани на Кърджали (Вчера бе заявено, че на Тържествената сесия на 21 октомври на гласуване ще бъдат подложени две кандидатури /посмъртно/   – на Димчо Михалевски и на Яшар Шабан, а други четирима общественици ще получат Златен герб на общината).
Това се казва в съобщение на пресцентър на ГЕРБ.
„Заявяваме несъгласието си с неспазването на законовия двумесечен срок за внасяне на номинациите и предрешаването на избора, без обществен консенсус и широко обсъждане“, заяви председателят на групата съветници Илия Илиев.
„Налагането на една или друга личност в 12 без  5, без ясни правила и силна гражданска подкрепа, звучи несериозно, обезценява званието почетен гражданин и буди съмнения за непрозрачност. Не е редно да се взема решение на коляно, както и манипулативно да се поднася на медиите информация, че на Председателския съвет на ОбС е взето единодушно решение кой да бъде предложен за удостояване с почетното звание. Без да пренебрегваме ничии заслуги, настояваме за спазване на процедурите, за повече разум и отговорност при подбора“, смятат от ГЕРБ.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top