ГЕРБ подарява бойните маршове на славата на хор „Гусла” на кърджалийци

В навечерието на Деня на будителите народният представител Цвета Караянчева и областния съвет на ПП ГЕРБ канят в Кърджали знаменития мъжки хор „Гусла“. Той ще изнесе празничен концерт-спектакъл на 31 октомври, петък, от 18 часа на сцената на Дома на културата. Проявата е под надслов „Бойните маршове на честта и славата на България“. Академичният ансамбъл ще изпълни китка от възрожденски песни и 17 прочути бойни марша, превърнали се в символ на борбите за национално освобождение и единение и събрани в уникално книжно тяло с диск.
Концертът е в рамките на националното турне на хор „Гусла“, посветено на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Цвета Караянчева и ПП ГЕРБ канят всички жители и гости на Кърджали да съпреживеят славните български победи на бойното поле, интерпретирани чрез певческото изкуство на „Гусла“.
Тази година хорът празнува 90 години от основаването си. Неговата история включва над 4 000 концерта в 52 страни пред повече от 6 милиона зрители и слушатели и репертоар от над 1000 песни.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top