ГЕРБ: Управляващите отхвърлиха предложението на Караянчева да бъдат отпуснати целево 17 млн. лева за Кърджали

Управляващото мнозинство отхвърли предложението на народния представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева в бюджета за 2014 г да бъдат предвидени 17 млн лева за реализация на жизнено важни проекти за населението в област Кърджали, съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ.
По време на парламентарните дебати тя настоя правителството да отпусне 1,6 милиона лева за реконструкция на закрития плувен басейн в града, който от години не функционира и това лишава клубовете по водна топка от база за целогодишна подготовка. Тотално занемарена е и базата на спортния комплекс „Арпезос“, за който в предложението бяха поискани 2 млн лева. 1 млн лв. бяха заложени за социализация на
туристически обекти, а 1,5 млн.лв за ремонт на пътя и изграждане на канализация във  вилната зона на яз. Кърджали при с. Главатарци /1, 4 млн. лв./, която въпреки лошата си инфраструктура се радва на изключително висок интерес като туристическа дестинация.
Караянчева настоя още правителството да отпусне бюджетни пари за изграждане на канализационна мрежа в с. Жълтуша и водоснабдяване на с. Падина, община  Ардино, на обща стойност 1,5 млн лева. Като належащо тя определи още строителството на пътя Джебел – Църквица- Мишевско – Синчец  /2,5 млн лева/ и отсечката Крумовград – с. Аврен / 2 млн лв/. В пограничната община Кирково са необходими пари за довършителни работи на три обекта – ГКПП Маказа / 2,3 млн.лв/,  пътя до с. Дрангово / 350 000 лв/ и водопровода на с. Бенковски /300 000 лв./ За водоснабдителни проекти в община Черноочене следва да бъдат предвидени 3 млн лева, в община Момчилград са нужни 1,2 млн лв. за лесопарк Момчил юнак,
От парламентарната трибуна Караянчева припомни, че въпреки икономическата криза при управлението на ГЕРБ в област Кърджали са изпълнени множество проекти с национално и европейско финансиране, каквито са построяването на ГКПП Маказа и старта на втория лот от международния път, размразяването на проекта за околовръстния път на Кърджали, одобрението на Водния цикъл и т.н. Тя призова мнозинството, вместо да подминава със снизхождение направеното от опозицията, да се съобрази с интересите на хората в смесените райони и да покаже, че уважава потребностите на жителите им.
„Кабинетът Орешарски имаше шанса да покаже приемственост и надграждане в политиката на държавата към смесените региони и да докаже, че те не са харизани на една политическа сила, не са в изолация и не са маргинализирани от съображения за икономии. Вярно е, че бюджетът не е хармоника, за да се разтяга при нужда, но не е редно отказът от финансиране да се прилага като наказателна мярка, само защото предложението идва от опозицията“, категорична бе Караянчева.
hard admin

*

 

Top