ГЕРБ: Ще сезираме областния управител за временния договор с „Титан“, има нарушение на процедурата! (обновена)

Нова точка в дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Кърджали скара ДПС и ГЕРБ.
„В последния момент от ДПС вкарват точка за временен договор за сметопочистване, понеже договорът с фирмата за чистота „Титан“ е изтекъл на 31.12.20012 година. Това предложение не е минало на обсъждане през правната комисия на Общинския съвет. Питам, защо след като в Общинска администрация работят 300 човека, са проспали изтичането на договора с „Титан“ и не се е действало по правилата, наложени от Закона в този казус“, заяви Илия Илиев, председател на групата съветници на ГЕРБ.
Предложената точка за временен договор с фирма „Титан“ се гласува два пъти и отпадна, поради липса на достатъчен брой гласове в подкрепа на това предложение. При третото гласуване решението за временен договор бе прието.
„Има нарушение на процедурата. Ще сезираме областния управител. Искам много правилно да бъда разбран, от ГЕРБ не сме против сметосъбирането в града, против сме неспазването на Закона, той изисква обявяване на обществена поръчка. След намесата на областния управител най-вероятно спорът ще влезе в Административния съд“, заяви Илиев.
 
На снимката: Съветниците от ГЕРБ Веселина Юрукова, Илия Илиев, Огнян Иванов
hard admin

*

 

Top