Дават „парашутистите“ на Рашидов на прокурор, тласкали НДК към фалит

Спуснатите от бившия министър на културата Вежди Рашидов за членове на директорския борд на Националния дворец на културата (НДК) тласкали институцията към фалит. Те получавали огромни възнаграждения, но не били добри стопани.
През последните две години и особено в последната една година НДК е управлявано така, че да бъде тласнато към фалит, каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата в Комисията по културата и медиите към Народното събрание.
Резултатите от проверките, които обхващат периода, ще бъдат предадени на прокуратурата, обяви още Кръстева. Според нея, състоянието на уникалното културно средище в столицата е тревожно и трябва да се установи дали има злоупотреби и нарушения от страна на управляващите го.
Прогнозата и за 2013 година е дружеството да бъде отново на загуба, каза още зам.- министърът на културата. Според нея, НДК има несъбрани вземания за над 3 милиона лева от 275 длъжника. В същото време има и издадени актове за близо 13 милиона лева, от които 2 милиона за периода след Христо Друмев като шеф на двореца.
hard admin

*

 

Top