Да върнем усмивката на Веселин

Маргарита ТЕНЕВА

  • Страда от тежко заболяване на нервната система, лекарите не могат да поставят точна диагноза

"vspace="Днес от 18 часа в Дома на културата в Кърджали ученици от СОУ “Владимир Димитров – Майстора” ще изнесат благотворителен концерт под наслов “Послание за добро”. Събраните средства даряват в помощ на Веселин Асенов.
В кампанията участват учители, ученици, родители и фирми от града.
Веско е във втори клас и се нуждае от 9000 евро за генетични изследвания в клиника в Мюнхен. На четири години се разболява от тежко заболяване на нервната система. Оттогава започва ходенето по мъките. Родителите му го водят при различни специалисти, но никой не може да постави точна диагноза.

Днес Веско ходи трудно и има смущения в говора. Семейството е потърсило помощ от Фонда за лечение на деца. Оттам са получили около 4000 евро, които са крайно недостатъчни.
Родителите държат детето им да посещава нормално училище и да расте сред връстниците си. Много е талантлив, обича да пее и свири, казва помощник-директорът Катя Стойкова.
Веско ще се включи заедно с класа си в концерта, посветен на него. Учители и ученици призовават: “Добри хора, подкрепете нашата акция, за да върнем усмивката на едно дете!”

Можете да помогнете на Веско
на следните банкови сметки:
в лева/BGN BG 80RZBB9155 1065098111
в евро/EUR BG 68RZBB9155 1465098100
Райфазен Банк

hard admin

*

 

Top