Два хеликоптера спасяват хора в Ардинско и Крумовградско

Два хеликоптера оказват помощ на болни хора в Ардинско и Крумовградско.
Първият кацна в района на Голобрад, в което село има онкоболна жена. Вторият лети за Черничево, където също има два тежки случая.
Хеликоптер оказва медицинска помощ в района на община Ардино, област Кърджали, тъй като физическото състояние на хората не позволява да бъдат извозени с моторните шейни до медицинските заведения. Това съобщи Първан Секиранов, директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН), цитиран от радио „Фокус“.

„Става въпрос за онкоболни и инсулинозависими хора. Оказва се помощ на човек, който е пазач на яз. „Цигов Чарк”, измръзнал е и също има нужда от инсулин”, допълни Секиранов. По думите му се работи усилено по отварянето на второстепенните и третостепенните пътища в най-засегнатите райони. „Огромно количество техника е пренасочено, както от нашите дирекции, така и от поделения на Министерство на отбраната. По искане на кризисните щабове сме осигурили високо проходима техника за снабдяване на населените места с хранителни продукти и лекарства”, посочи Секиранов.

24rodopi.com

hard admin

*

 

Top