Две мечки живеят в горите край Русалско и Безводно

Не нападат хора и животни!

Две мечки живеят в района на селата Русалско и Безводно, но не създават проблеми на местното население, съобщава всекидневникът „24х7 Родопи“, позовавайки се на кърджалийски ловци, които са забелязали едното животно по време на последния излет.
„Чувствителни са. Бягат от срещи с хора и доближаване на населени места. Няма случаи на агресия спрямо хора и домашни животни. Имаше само един сигнал от стопанин, който твърдеше, че мечка е нападнала нивата му и изяла царевицата, което доказва, че мечките не са стръвници“, поясниха авджиите.
Служители на горските стопанства в Ардино и Кърджали, както и ва дивечовъдното стопанство „Женда“ и резервата „Кормисош“, потвърдиха сигнала, че две мечки са стигали до Русалско и Безводно.
„Двете мечки не са забелязвани заедно. Различни са по големина, затова смятаме, че са повече от една“, допълват ловците. Смята се, че животните са дошли от „Кормисош“. Мечки били докарани там още преди много години от Румъния по заповед на покойния комунистически лидер и страстен ловец Пенко Кубадински, поясниха за 24rodopi.com кърджалийски ловци. В „Кормисош“ е имало близо 90 мечки.

Как едната мечка стана жертва на бракониерски набези – още по темата в „24х7 Родопи“
hard admin

*

 

Top