Димитър Илиев надви Славея Стоянова за РИОСВ

Димитър Цветанов Илиев е новият директор на екоинспекцията, разкриха за „24х7 Родопи“ отлично осведомени източници. Заповедта е била подписана в Министерството на околната среда във вторник по обяд. Другият кандидат, желаещ да оглави РИОСВ беше бившият изпълнителен директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова.
„Още не сме видели официална заповед, надяваме се във вторник да я получим. Днес от министерството ни беше съобщено, че временният ръководител на екоинспекцията, г-н Димитър Илиев, е постигнал най-висок резултат на конкурса“, заявиха за 24rodopi.com от РИОСВ.
Както вече писа писахме, Стоянова и Илиев бяха допуснати до финалното интервю в конкурса за директор на екоинспекцията, което се състоя на 11 декември – сряда. Резултатът обаче не бе обявен почти седмица.
След първите два тура дългогодишният шеф на РИОСВ в Хасково имаше 4,4 точки, а кърджалийката Стоянова – 4,2 т. Двамата представиха концепции на тема „Прилагане на политиката по околна среда на регионално ниво – управление, опазване и контрол“.
Регионалната инспекция по околната среда и водите е базирана на хасковската улица „Добруджа“ №14. РИОСВ е териториално звено на Министерството на околната среда и водите и извършва контрол и мониторинг на компонентите на околната среда на територията на две области – Хасково и Кърджали. Контролираната част от област Хасково включва 240 населени места, организирани в 10 общини: Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Любимец, Минерални бани и Стамболово с обща площ 4822 км² (общ.Тополовград се контролира от РИОСВ- Стара Загора). Контролираната част от Област Кърджали обхваща 6 общини– Кърджали, Момчилград, Крумовград, Черноочене, Джебел и Кирково с обща площ 2823 км². (община Ардино е в териториалния обхват на РИОСВ-Смолян).
hard admin

*

 

Top