Европол издирва Джими Орфея, в Кърджали си чакат жилищата

Европол издирва строителния предприемач Стоян Анастасов – Джими Орфея, на територията на цяла Европа, а, както вече 24rodopi.com писа, в Кърджали още не могат да си получат построените от него жилища и търговски помещения в центъра на града край Арда. Анастасов е в неизвестност от миналия месец. Той се издирва, за да бъде вкаран в затвора за излежаване на присъда за източване на ДДС.
Преди месец Джимито се намирал в гръцка клиника въпреки, че имал влязла в сила присъда, съобщава „Марица“.
Анастасов до последно отричал, че присъдата е в сила и твърдял, че е обжалвал пред състав на Върховния касационен съд. 44-годишният бизнесмен в качеството си на управител на „Айлин строй“ ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството. Той обаче продължава да твърди, че това не е вярно, не е измамил данъчните и е сключил реална сделка.
Ще припомним,че бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач Стоян Анастасов-Джимито, когото наричат още и Орфея. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top