Евтиният алкохол у нас пощури гърците, напиват се още в магазина

Солидна почерпка в маркета в Кирково, неприятна изненада по пътя към Маказа и … 3 месеца „условно“ и цяла година без книжка

„Гърците са пощурели. Видяха евтиния алкохол у нас и взеха да се напиват още в магазина. Виждал съм как семейство обикаля щандовете, жената пълни количката със стоки, а мъжът „обръща“ едно „патронче“, докато стигнат касата“, разказа пред 24rodopi.com доставчик на маркет в Кирково.
Един от тези, които са изпили сериозно количество алкохол в магазина, е Г. Х. Х. от Комотини. Той имал лошия късмет да бъде спрян за проверка от полицейски патрул минути след като е напълнил багажника на семейния автомобил с евтини стоки и тръгнал да се прибира. Дрегерът отчел съдържание на алкохол в кръвта в опасни количества.
Г. Х. пристигнал от Комотини в Кирково със съпругата си и негов приятел. В супермаркета консумирали алкохол, след което решили да се прибират в Гърция. Полицаите К.Й. и М.Ч. били на работа и изпълнявали служебните си задължения . Около 18.55 часа спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“ , с регистрационен номер КОВ 7964. При извършената проверка подсъдимият не представил регистрационен талон на автомобила. Същият бил изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер което отчело наличие на 1.37 промила алкохол.  Бил му съставен акт за установено административно нарушение и издаден талон за кръвна проба, но същият отказал да даде кръв за химическо изследване.
Съдът е признал Г.Х.Х. от Комотини за виновен в това, че на пътя Кирково- ГКПП „Маказа-Нимфея“ управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1.37 на хиляда, установено по надлежния ред. Осъжда го на наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, но отлага изпълнението за срок от 3 години.
„Обичащият чашката“ комотинец е лишен от право да управлява МПС за срок от 12 месеца.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top