Женски борби – атракцията на празника в Черноочене, коча грабна пехливанинът Кумчев (снимки)

Женски борби бяха атракцията на традиционния турнир в Черноочене.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман връчи на победителя голямата награда – овен. „Башът“ спечели Димитър Кумчев от град Асеновград.
Над 25 мъже и юноши премериха сили в турнира, проведен на местния стадион „Искра“. Борбите продължиха повече от 2 часа, а интересът към тях беше изключително голям.
В двубоите участваха борци от различни области на Южна България и представителите на Младежки спортен клуб от турския град Люлебургаз. За трета поредна година на тепиха излязоха и жени.
Народните борби са традиционни за района на Черноочене и се провеждат всяка есен през втората седмица на октомври. Селото се преобразява и посреща гости от различни краища на страната и чужбина.
Малчуганите от най-голямата градина в района – Целодневна детска градина „Знаме на мира“ в село Черноочене, и възпитаниците на Основно училище „Христо Ботев“ в село Габрово събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на празника на Община Черноочене.
Децата представиха вълнуващ музикален спектакъл, в който се включиха дори най-малките. Със стиховете написани специално за Черноочене, успяха да развълнуват присъстващите.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник и заяви, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места. Той отново подчерта, че полагат всички усилия да направят Черноочене по-привлекателно място за живеене Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват нашите усилия, допълни Айдън Осман.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top