Задържаните след обира на банката в Кърджали дошли да продадат лимузина

В деня на обира на „Уникредит Булбанк“ в Кърджали наистина е имало задържани на улица „Екзарх Йосиф“, но двамата от луксозната кола, която навлезе в насрещното по еднопосочната улица зад сградата на Областната и Общинска администрации, били за първи път в града край Арда и се заблудили.
Това разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Ще припомним, че часове след обира, окръжният прокурор Светлозар Лазаров обяви, че се работи по горещи следи и има задържани лица.
„Мога да кажа, че имаме евентуални съмнения за извършителите на деянието и някаква ориентация по отношение на конкретни лица, но с оглед работата по разследването не мога да информирам в детайли. Задържани по смисъла на процесуалния кодекс няма, няма хора с постановена мярка за неотклонение, но има задържани лица“, заяви пред журналисти окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Той отказа да уточни колко на брой са задържаните и проверяваните, но намекна, че сред тях има и хора, които не са от Кърджалийския регион.
Какво се случило в утрото на 27 ноември:
Колата се движела по булевард „Булаир“, от съда към района на пазара, където двамата трябвало да обменят валута, а по-късно да се срещнат с потенциален купувач на лимузината. Срещата трябвало да се състои в дюнерджийница зад сградата на администрациите. На светофарите на кръстовището на „Булаир“ и „Екзарх Йосиф“ шофьорът забелязал огромната жълта табела на банковия офис на ъгъла на бившето кино и завил надясно – в насрещното, с намерението да паркира и да изтича до гръцката банка и да обмени парите.
Водачите на движещите се по еднопосочната улица посрещнали нарушителите с продължително натискане на клаксони и присвяткане на фарове. Имало и обиди, разбира се.
Скоро на място се появили и полицаи, за да санкционират нарушителите. Последвала тревога за обир на „Уникредит Булбанк“ и двамата пътни нарушители били прехвърлени към друг отдел на полицията. До края на деня те успели да докажат, че са за първи път в града, но за продажба на кола. Потенциалният купувач също бил отведен в полицията, където потвърдил, че той е поканил хората в Кърджали, за да види колата и евентуално да я купи.
Както вече 24rodopi.com писа, за по-малко от минута е била обрана „Уникредит Булбанк“ в Кърджали. „Абсолютни професионалисти ограбиха банката. Всичко е заснето от камерите. Неутрализирането на гарда, отсечените команди, маските и бързината показват, че тези двамата са влизали и друг път в трезори. Излязоха за около 50 секунди“, поясниха служители.
Банковият клон на кърджалийския булевард „България“ бе нападнат от двама въоръжени бандити малко след 9 часа сутринта на 27 ноември.
Първоначално бе обявено, че са откраднати 30 000 лева и 1 000 евро, но…истината е, че са изчезнали 40 000 лева и 1 000 евро.

––––––––––––––––––––––
Остави се свежия бриз да те залее с Light Blue от D&G за жени 30лв

hard admin

*

 

Top