Зала „Родопи” готова догодина, стадионът в Момчилград-уникален за региона

През следващата година се очаква спортната зала „Родопи“ в Момчилград да бъде завършена окончателно. Реконструкцията на емблематичното съоръжение е част от проекта „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград“, финансиран по Програмата за развитие на селските райони на стойност 5, 278 млн. лева. В изпълнението му е заложено още цялостна реконструкция на стадион „Родопи“, изграждане на спортна площадка към спортната зала и на шест спортни площадки в общинския център и в селата Равен, Нановица, Звездел и Прогрес.
С изграждането на допълнителна мултифункционална спортна площадка по тенис на маса, баскетбол и волейбол на открито и трибуни за 900 души, обновената спортна зала „Родопи“ ще се превърне в модерен комплекс, където да се провеждат национални и международни състезания. Залата ще бъде разширена с изграждане на пристройка с още три тенис маси и с пряка връзка към нея. Сградата е проектирана като метална конструкция с височина 5.90 м, на отвор 14.00 м, през конструктивна ос 3.00 м. В новата зала се предвижда спортна PVC-настилка и окачен таван от минераловатни платна с вградено осветление.
Реновираният стадион „Родопи“ пък ще бъде единствен по рода си в областта с модерна дренажна и автоматизирана поливна система. В северозападната част на комплекса ще бъде разположено ново помощно футболно игрище. Проектирани са настилка от изкуствена трева, места за сядане, ограда от телена мрежа и изкуствено осветление. Ще бъде изградена и нова едноетажна сграда във форма на кръгла шатра, за да позволи панорамен обзор към всички спортни площадки.
„Проучванията ни сочат, че младите хора в Момчилград имат огромно желание да спортуват през свободното им време. С реализирането на проекта градът ни ще разполага с модерна спортна база, която отговаря на съвременните европейски изисквания“, заяви кметът Акиф Акиф. Той изрази надежда, че занапред Момчилград може да бъде домакин на състезания по различни видове спорт както на национално, така и на международно ниво. „Специалистите ни вече работят в тази насока, тъй като покриваме повечето от изкисванията за провеждането на турнири от висок ранг“, посочи градоначалникът. 
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top