„Замразен“ за 4 години водоснабдителен обект бе открит в Джебел

Кметът на община Джебел Бахри Юмер и кандидатите за народни представители от листата на ДПС Шабанали Ахмед и Сейфи Мехмедали откриха днес обект „Водоснабдителна група с.Папрат-с.Мишевско“. Проектът е на стойност един милион лева. Средствата за изграждането на водоснабдяването в района бяха осигурени от Публичния инвестиционен фонд по време на правителството на Пламен Орешарски.

В махалите на с.Папрат-Горна Папрат и Мащеница, и на с.Мишевско-Сипец, за първи път потече вода на 2 октомври.
„Проектът беше замразен след идването на власт на правителството на ГЕРБ с мотив, че „Три обекта в Джебел са съмнителни“, припомни кметът Бахри Юмер. Последвали дузина проверки, които не установили абсолютно никакви нарушения при реализацията му.
Проектът финансиран от ПУДОС към МОСВ стоял „замразен“ 4 години, макар че бил реализиран до почти 75 на сто. Само за възстановителни дейности по размразяването му са изразходвани над 200 хил.лв.
„Правителството на ГЕРБ и персонално тогавашният министър на околната среда и водите  реши, че в община Джебел изпълненията на три обекта са съмнителни и започнаха обстойни проверки. След 37 проверки, не откриха и една  запетайка грешка, но не си направиха труда да се извинят на хората, че толкова време поради политическите капризи на ГЕРБ те останаха без водоподаване. Близо 4 години проектът беше замразен. За щастие кабинетът „Орешарски“  отпусна пари и хората вече нямат грижа за питейната вода“, заяви Бахри Юмер.
Кандидат-депутатът Шабанали Ахмед заяви, че в бъдещото Народно събрание депутатите от Движението ще лобират за малките населени места. „Ще направим всичко възможно да няма двоен стандарт за регионите. Всички граждани на България имат право на европейски стандарт. И нашата основна грижа ще бъдат малките населени места“, обеща  третият в листата на ДПС Шабанали Ахмед.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top