За 3-ти път след 22-годишно прекъсване Минерални бани грейна коледно

Кметът Искендер с предложение за разрешаване на кризата с детските градини

 

Коледната и новогодишна украса бе включена в община Минерални бани.

В курортното селище грейна коледна светлина за трети път след 22-годишно прекъсване. С разноцветни лампички и звезди са украсени стълбовете по централната улица, украса има още пред църквата „Св. Георги“, както и в централната част на курортното селище. Децата от общината бяха зарадвани с голяма елха, светлините й бяха запалени на празнична церемония със заря снощи, информираха от кметството. Светлините и украсата пред църквата са подарък за християните, които вечерта срещу Коледа ще влязат в храма за службата. Искам да направя празника им още по-красив, каза кметът Мюмюн Искендер.

Негово предложение пък може да разреши кризата с детските градини в Хасково. Мюмюн Искендер покани децата от Хасково на забавачка в курортното селище.

„Готови сме да приемем до 50 деца от Хасково в напълно обновената ЦДГ „Детелина“, заяви Искендер. Единственото условие, което той поставя е да се осигури транспорт за хасковските деца до Баните, които са на отстояние от Хасково само на 25 километра.

Месечните такси в „Детелина“ са 30 лв.и детското заведение има ресурса да поеме деца и от други общини, обясни Искендер. Заведението излезе от цялостен ремонт с пари по фонд „Козлодуй“ само преди седмица.

Управникът отправи поканата към родителите от областния център заради недоволството им от вдигането на таксата в Хасково за детските градини от 50 на 70 лв. Предложението за поскъпването е на кмета Георги Иванов и породи вълна от протести сред майките и бащите. Този петък то трябва да бъде гласувано на общинската сесия. Ако общинските съветници гласуват „за“, таксите в Хасково за забавачка ще са най-високите в страната.

hard admin

*

 

Top