Земеделци от Момчилград ще бъдат обучавани в Република Корея

Земеделски производители от Момчилград ще преминат обучение в Република Корея по национална програма за развитие на селските райони. Тази специална покана отправи извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н. Пр. Шин Менг-хо, чрез градоначалника Акиф Акиф при визитата си в Момчилград.
„Селското стопанство е изключително важна част от икономиката на Република Корея. Бихме се радвали български земеделци да се запознаят с опита и добрите практики за развитие на този отрасъл чрез програма, организирана от нашата страна“, оповести дипломатът.
Той приветства идеята на градоначалника Акиф Акиф за откриване на фабрика за консервиране на плодове и зеленчуци и завод за преработка на месо, които ще насърчат зеленчукопроизводството и животновъдството и ще разкрият нови работни места.
Кметът на Момчилград запозна височайшия гост с реализираните проекти на общината, както и с бъдещите намерения на местната власт за подобряване качеството на живот на своите граждани. Акиф Акиф подчерта, че на територията на общината се намират уникални природни и исторически забележителности и са посещавани от хиляди туристи ежегодно.
Презентацията на градоначалника впечатли корейския посланик за бъдещо сътрудничество в сферата на земеделието и туризма.
„Председателят на групата за приятелство с Република Корея г-н Лютви Местан играе ключова роля за силната връзка и развитите отношения между двете страни“, изтъкна посланикът.
По-късно посланикът на Р Корея участва в опознавателна работна среща с представители на местния бизнес, сред които „Джебел-96″, „Туна Деним“, „Хранинвест“ и ВК „Младост-95″. На нея участие взе и новият директор на дирекция „Инспекция по труда“ в Кърджали Юмер Юсеин.
Негово превъзходителство Шин Менг-хо изрази готовност отново да посети Момчилград, като не скри впечатленията си от богатото природно и културно-историческо наследство на региона.
Кметът Акиф Акиф подари на Н. Пр. Шин Менг-хо картина на родопчанка от местния художник Камбер Камбер, както и туристически продукти, изготвени по общия проект „Източният свят на Родопа планина“.
hard admin

*

 

Top