Изграждат голям голф център в Стамболово

  • Две игрища, хотели и аквапарк ще бъдат изградени за 7 години върху 2300 дка ниви

"vspace="Росен ДЕЯНОВ
До седем години Стамболово ще се превърне в един от най-големите голф центрове на Балканите. Ще бъдат изградени две игрища на обща площ 1400 дка. Инвестицията за близо 200 милиона евро е на четири фирми – три ирландски и една българска. Събрани са в обща група под името “Оукс спринс рисортс – Стамболово”. Уверението за сериозните намерения на бизнеса е на техния представител Антон Илиев. Той е човекът, който движи делата по начинанието.
Мащабната идея е на ирландски холдинг. Според слуховете в него участва официалният представител на “Gilette” за Ирландия. Теренът за грандиозния проект се намира между Стамболово и Жълти бряг – общо 2300 дка. Земята е земеделска, но в момента текат процедури по промяна на предназначението й.

[center]

[/center]

Освен двете голф игрища за комплекса се предвиждат още аквапарк, един петзвезден и два четиризвездни хотела, пречиствателна станция и 70 малки къщички за почивка.
Комплексът ще има капацитет за около 8 000 души. Ще представлява миниградче, което ще привлича любители на играта от България, Гърция и Турция. Идеята е да се превърне в предпочитана туристическа дестинация.
На терена, който ирландските инвеститори са избрали за голф игрищата, има и "vspace="миниязовир. Ще бъде взет на дългосрочна концесия, тъй като местната община не иска да го продава. Около него ще се гради аквапаркът.
Около 2000 дка от земята беше закупена от община Стамболово, сподели Антон Илиев. Броени бяха над 1 млн. лева за нея. Останалата част беше частна, споразумяхме се с хората и ни я продадоха. Очакваме ОВОС от Министерството на околната среда и водите, гарантираха, че ще е готов до края на април. Трябва и решение на Министерството на земеделието за прекатегоризация на земята. Процедурата е задвижена и в най-скоро време ще ни дойде реда.
Надяваме се до края на тази година да осъществим първия етап от мащабната идея, която засяга проектирането, добави Илиев.
Засега не издава конкретните ирландски инвеститори и дали сред тях е представителят на “Gilette”. Разкри обаче името на българската фирма, която участва в проекта – бургаската “БГ асетс мениджмънт” ООД. Развиват бизнес със строителство, хотелиерство и недвижими имоти. Досега не са участвали в подобен проект за голф игрище.

Една фирма няма да може да се справи със строителството на такъв комплекс, каза още Антон Илиев. Ще има конкурс, ще се търсят подизпълнители. Наели сме ландшафт експерт и специалист по голф игрищата.a

източник: в. Нов Живот
информация: [link=http://krumovgrad-bg.com]http://krumovgrad-bg.com[/link]

hard admin

*

 

Top