Изненада! 6 са номинациите „Почетен гражданин на Кърджали“, но ГЕРБ реши: Нулева година! Нарушени са правилата

Кърджали вероятно няма да има почетни граждани тази година, защото групата на общинските съветници откри процедурни пропуски и при 6-те номинации.

Както вече 24rodopi.com писа, на вчерашното заседание на Председателски съвет на Общинския съвет бе постигнато съгласие Димчо Михалевски и Яшар Шабан да бъдат удостоени посмъртно със званието „Почетен гражданин на Кърджали“ по време на тържествената сесия на местния разпоредителен орган на празника на града – 21 октомври. Предложенията са били направени от общинските съветници от БСП и ДПС Милан Миланов и Расим Муса. Шефът на групата на ГЕРБ Илия Илиев се ангажира да запознае съпартийците си с предложенията и ако няма забележки, решението да влезе на сесията на 21 октомври.
В Деня на Кърджали Почетен знак „Златен герб на община Кърджали“ трябваше да получат волейболистите Таня Гогова и Динко Атанасов-посмъртно, бившият ръководител на Земеделския колеж доц.д-р Васко Василев-посмъртно и инж. Пейчо Беляков.
Късно вчера съветниците на ГЕРБ решиха да поискат нулева година при определяне на почетни граждани на Кърджали.  Според председателя Илиев и колегите му,  не е спазена процедурата при нито едно от шестте предложения. Документите за Димчо Михалевски, Яшар Шабан, проф. Васко Василев и Пейчо Беляков не били внесени в предвидения двумесечен срок. За волейболистите Таня Гигова и Динко Атанасов пък нямало подписи на инициативния в комитет.
Групата на ГЕРБ предлага 6-мата да бъдат удостоени със звания на 21 октомври, но през  2015 година, като стриктно бъде спазена цялата процедура.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top