И петият в листата на ДПС – Мустафа Ахмед, влиза в парламента? Решението на ЦИК – днес

И петият в кандидат-депутатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район – Мустафа Ахмед, влиза в 43-тото Народно събрание, съобщиха за 24rodopi.com източници от Движението.
Спечелилите мандати в Кърджали Лютви Местан и Салиха Емин заемат първо и трето места в Хасково, където ДПС печели два мандата. Един от двамата се очаква да стане народен представител от Хасково и така пътят на Мустафа Ахмед към парламента е отворен.
Вестник „24 часа“ обаче обяви, че Местан и Емин ще влязат от Кърджали, а депутати от Хасково стават Мехмед Атаман и Кадир Исов.
Крайният срок, в който избраните от два района депутати трябваше да подадат заявления пред ЦИК с посочване кой предпочитат, изтече снощи. Днес следобед изборната администрация ще се събере на заседание, за да се произнесе с окончателно решение по въпроса.
Сред партийните лидери в 43-тото НС, които трябва да посочат район, е и председателят на ДПС Лютви Местан. Той бе излъчен за народен представител от Хасково и Кърджали, като в предния парламент бе избраник от втория район. Ако той избере Кърджали, Салиха Емин получава право да избира между Кърджали и Хасково.
Както вече 24rodopi.com писа, очаква се и шестият в кърджалийската листа – Айхан Етем, също да стане депутат. Той заема втора позиция във Враца, където ДПС печели един мандат. Водачът Камен Костадинов трябва да избере дали да стане врачански депутат или да влезе в парламента със спечеления мандат и във Велико Търново.
Депутати стават и Цвета Караянчева и Вежди Рашидов. Караянчева спечели мандат в Кърджали, а Рашидов влизат като трети в Пловдив.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top