Караянчева: Директорите ги смениха, сега започват ударите срещу „втория и третия” в държавните служби! Багдасаров: Много "директори на ГЕРБ" останаха

Багдасаров: Аз подкрепих предложението за отпускането на 17 милиона лева за област Кърджали, но Караянчева не гласува

„За няколко месеца бяха изчистени абсолютно всички директори в цялата страна. Назначават се хора без никакъв професионален опит, хора, които са просто партийни лидери по места – общински председатели на ДПС, тук-там някой общински председател на БСП. Те също имат властови претенции, но не ги получават, защото, независимо, че се управлява с мандата на БСП, ДПС управлява държавата“, заяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването „Тази събота“ на бТВ.

„Кадрува се от ДПС в Кърджалийско. Аз много пъти казвах, че ДПС управлява в Кърджалийско. ДПС има монопол над управлението, дори и по времето на Тройната коалиция. Тогава отново имаше изцяло назначения на ДПС. БСП беше изолирано в ъгъла“, допълни Караянчева. Тя беше категорична, че в момента ситуацията е същата и подчерта, че е интересна е позицията на ръководителите на БСП в Кърджали. „Те говорят само за директорските места, а има много други места надолу. Вторият и третият се удрят много жестоко и сега в момента предстоят атестациите на държавните служители.“
„От тук нататък ще видите какво безогледно кадруване ще има и БСП, само и само да е във властта, е готова да понесе всякакви удари, но обикновените членове в БСП наистина са в много тежка ситуация“, заключи депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Около 15 ръководители на служби, назначени по времето на ГЕРБ, си останаха по местата – това пък твърди народният представител от БСП Милко Багдасаров. Той се мотивира, че освободените са били предимно партийни назначения, разбиращите от работата си продължават да заемат ръководни позиции.
Сред социалистите пък има настроения срещу „директори на ГЕРБ“, които провеждали наказателни акции срещу фирмите, разкриха за 24rodopi.com от кърджалийската структура на БСП. Такъв бил случаят с областният шеф на Агенцията по безопасност на храните Георги Грозев.
Багдасаров обяви днес пред журналисти, че той е подкрепил предложението на Караянчева за отпускане на 17 милиона лева за област Кърджали, но самата тя не е гласувала.
29 гласували „за“. 28 били депутатите от ГЕРБ и един от БСП.
hard admin

*

 

Top