Кметът и депутат наддаваха на маето във Вряло, селото вече е водоснабдено (снимки)

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф посети Вряло по повод традиционното есенно мае в селото. Съборът е част от 11-те есенни маета, които се провеждат ежегодно през септември и октомври в Момчилградско. Гост на маето бе и избраният за депутат в 43-ото Народно събрание Мустафа Ахмед.
Акиф Акиф се включи се в благотворителния търг, срещна с местните жители, като им пожела весел празник и все така да бъдат сплотени. 
По време на маетата се извършват различни ритуали, благодарствени молитви, приготвя се курбан, организират се благотворителни акции. Традицията датира от векове.
По-късно градоначалникът посети махала Дрипка, където преди броени седмици бе осигурена питейна вода за местните хора. След решаването на проблема с безводието нито една махала в село Вряло не е без водоснабдяване.
„Наясно сме с проблемите на хората в отдалечените населени места, а те са свързани именно с водоснабдяване, пътища, ел. мрежа. Вярвам, че в рамките на своите законови правомощия сме успели да решим проблемите им и ще продължим да ги решаваме без да дискриминираме никого“, бе категоричен кметът на Момчилград.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top