Кризисният щаб: 33 села още са блокирани, 172 без ток, 119 без вода

Броят на населените места без достъп в област Кърджали е сведен до 33, съобщиха от Областния кризисен щаб. Без електрозахранване са 172 села, без вода – 119. Продължава ремонтът на авариралия електропровод между Кърджали и Смолян, който заххранва подстанцията в Ардино. Удвоени са екипите на ЕСО и ЕВН. Придружават ги аварийни групи на Горското с моторни резачки и доброволци-дървосекачи. Осигурени са и верижни машини. Коли на Пожарната превозват агрегат за помпената станция в Студен кладенец, носят и гориво за животновъдна ферма в Мак.

През последното денонощие сигналите за произшествия, на които са се отзовали от ПБЗН, са 21. Половината от тях са за оказване на медицинска помощ, останалите – за отстраняване на опасни предмети, снабдяване с гориво и др.
В община Крумовград без ток и вода са 25 населени места, от общо 80. Затворен е пътят Черничево – Хамбар дере, разклона за Падало до моста на Арда при Орешари както и отсечките Гривка-Самовила, Синигер-Тинтява, БлагунЗиморница, Ручей и Раличево. Становището на Общинския кризисен щаб е бедственото положение да не се
отменя докато не бъдат отворени всички пътища, по които се превозват
ученици, вероятно до неделя.
Общинският кризисен щаб в Момчилград реши, считано от 14 часа днес, да бъде отменено бедственото положение в общината. Броят на населените места без ток и вода там са 15. 11 екипа на ЕВН работят по възстановяне на ел.мрежата. Най-късно до 2 дни се очаква да бъдат отстранени всички аварии по селата.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top