Кърджалийци се класираха за полуфиналите на турнира по плажен волейбол в „Арпезос“

Ясни са първите полуфиналисти на турнира в Кърджали от Националната верига по плажен волейбол за мъже. Това са кърджалийските тимове, поставени на първите две места в основната схема – Николай Колев & Константин Митев и Делчо Раев & Валентин Димов. Те спечелиха срещите от третия кръг и утре ще играят на полуфиналите, като съперниците им ще станат ясно по-късно.

Инфарктна бе битката между Раев & Димов и Теодор Маринов & Иван Латунов и достави истинско удоволствие за зрителите по трибуните в комплекс „Арпезос“. Със страхотни изпълнения на пясъка двата кърджалийски отбора си размениха по един гейм, за да вкарат двубоя в кървав тайбрек.  В решаващата трета част Делчо & Вальо успяха да дръпнат с 12:9, при което Теодор Маринов използва правото си на 5-минутно медицинско прекъсване.  След това Тео & Иван съумяха да се върнат в гейма и да го вкарат в добавеното време.  В крайна сметка Раев & Димов бяха тези, които ликуваха като победители след 2:1 (21:17, 17:21, 17:15).

В другия мач от третия кръг националните шампиони Николай Колев & Константин Митев изковаха чиста победа над борбените Валентин Терзиев & Радостин Денков с 2:0 (21:17, 21:17), обобщава Бт волейбол.

Диана Малинова & Русена Сланчева и Ася Динова & Светла Ангелова пък са първите полуфиналистки в женския турнир. Настоящите шампионки на България и на Балканите спечелиха срещите от третия кръг.

Спонсор на спортната проява е Община Кърджали.

 

На снимката: Играят Раев и Димов срещу Маринов и Латунов

hard admin

*

 

Top