Кърджали с възможност за износ на храни към 5-милионен Богор

„Ние се учим от Кърджали като амбицията ни е да се превърнем в град на водните ресурси. Разполагаме с 92 микроязовира, които трябва да привличат туристи. Страната ни е четвърта по население в света, в района на град Богор живеят над 5 млн. души. Големият потенциал за консумация на храни е възможност за развитието на търговските взаимоотношение между Кърджали и нашата община“.
Това заяви Шарифа София, началник на дирекцията по планиране в община Богор. Делегация от индонезийския град бе посрещната днес в Община Кърджали, като на срещата се обсъждаше възможността за побратимяване между двата града.
„Нашите министри се отнасят с особено внимание към Богор, защото от нас тръгват пороите“, пошегува се Шерифа София, посочвайки многото водни обекти в Богор.
Община Богор привличала годишно 2 милиона туристи, но целта е до две години броят им да достигне 6 милиона души. 90 на сто от населението на Богор е мюсюлманско.
 „Кърджали иска да се отвори към целия свят и да търси своето развитие. В днешно време разстоянията нямат значение за културния обмен и развитието на туризма. Индонезия е една от големите страни, които инвестират активно в Европа. Важно е да намерим допирните точки, по които да работим. Община Богор разполага с неограничени възможности спрямо нашите. Въпросът е по какъв начин ще отговорим на техните интереси за износ на храни. Ще ги запознаем с наличните ни ресурси, както и с опита ни в строителството на водни обекти и паркове. Техните интереси са в сферата на туризма, както и към строителството и строителните материали, а също и към опазването на околната среда“, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Той се обърна към гостите на английски с ясното послание „Kardzhali is great place for investments from Indonesia“ (Кърджали е прекрасно място за инвестиции от Индонезия).
Гостите подариха на кмета Азис фигури на Рама и Шинта, герои от Театъра на сенките, традиционен плат батик, изрисуван ръчно, както и нож, който се е използвал по време на съпротивата в страната.
Индонезийската делегация от Богор е в Кърджали по покана на кмета Хасан Азис. Визитата е договорена при среща на градоначалника с индонезийдския посланик. Екипът от Богор бе воден от Лита Ислуюмотанти, асистент по строителни и икономически въпроси на индонезийския град, Шерифа София и Харис Виджая, началник на отдел за сътрудничество.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top