Лекарите: Дурмуш Ибрям никога повече няма да види слънце, той е много безпомощен

Ще се намери ли институция, която да настани живеещия в мизерия във Воловарци в социален дом!?
 Дурмуш Ибрям от кърджалийското село Воловарци е един от най-нещастните хора в България.
Тези дни той научи, че няма никакъв шанс повече да зърне слънцето. Живее сам при мизерни условия. На легло е през повечето време. Става колкото да отиде до тоалетната на двора, като използва вързани в имота въжета. Намира „верния път“, опирайки въжетата с бастуна си.
Бай Дурмуш е загубил зрението си преди 30 години. Земляците му разказват, че това се случило защото гледал слънчевото затъмнение. Самият Дурмуш обаче казва, че врабче наранило фатално очите му.
Той и близките му търсели лечение, но нямали пари. После баща му и майка му се поминали. Жена му го напуснала, а братята му се изселили в Турция.
Преди месец Нова телевизия излъчи репортаж за слепия нашенец. Д-р Александър Ангелов, офталмолог от София, пристигна във Воловарци и след разговор с Дурмуш го закара на прегледи в столична клиника. За съжаление, новините не са добри.
„Двете очи са в краен етап на атрофия. Няма никакъв шанс Дурмуш Ибрям да прогледне. Той е много безпомощен“, заяви пред екип на Нова тв д-р Ангелов.
Преди пътуването до София, бай Дурмуш бил на лечение в болницата в Кърджали за 10 дни. Имал бронхит. Никога няма да забрави топлата и чиста стая и разнообразната храна.
Днес той отново е завит със стар юрган и няколко одеяла. По нощите в стаята му е много студено. Наглежда го племенник.
Най-хубавото, което може да му се случи на Дурмуш Ибрям от Воловарци, е някоя от многото институции – социални или административни в Кърджали да реагира и да го настани в социален дом.
24rodopi.com

––––––––––––––––––––––
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв

hard admin

*

 

Top