Лютви Местан: Амбицирани сме да свалим ГЕРБ от власт

Всички членове на Централния съвет на ДПС са силно амбицирани да дадат принос към тази задача, която стои пред българската демокрация – свалянето на ГЕРБ от власт и реализирането на алтернативно, демократично управление. Това обяви председателят на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията.
„Аз и моите колеги от централното ръководство на ДПС регистрирахме един изключително висок политически градус във всички членове на Централния съвет на партията. Онези, които имат очаквания  за процеси на отслабване на ДПС, е добре час по-скоро да коригират тези очаквания, защото ДПС се намира в изключително добра кондиция“, каза Местан.
Според момчилградчанина  следващото управление ще бъде коалиционно, без да е задължително да бъде от партийни функционери.
Както вече 24rodopi писа, само 4-ма заместници ще има новият лидер на ДПС Лютви Местан. Това са досегашните Филиз Хюсменова, Алиосман Имамов, Христо Бисеров и Рушен Риза.
Помощниците на Доган бяха 5-ма. На мястото на Местан няма да има друг заместник, решиха членовете на ЦС на ДПС на днешното заседание. Възможно е 5-тия заместник да бъде определен и след парламентарните избори.
20 човека влизат в Централното оперативно бюро. Остават 18-те човека, които и досега бяха в бюрото. Нов мандат получи и депутатът Ремзи Осман, който е и зам.-председател на ПГ на ДПС.
Новите имена са в ЦОБ са Джейхан Ибрямов и момчилградчанинът Исмет Исмаил, който е координатор за Турция.
hard admin

*

 

Top