Лютви Местан на Байрамска молитва в Кърджали

Председателят на ДПС Лютви Местан посрещна най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам в Кърджали. Лидерът на Движението се поклони заедно със стотици мюсюлмани в централната джамия в областния град. Тук бяха още посланикът на Р Турция у нас Сюлейман Гьокче и генералният консул на южната ни съседка в Пловдив Алпер Акташ, както и кметовете на Кърджали и Джебел, Хасан Азис и Бахри Юмер.
След празничната молитва, отслужена от районния мюфтия Бейхан Мехмед, Лютви Местан поздрави дошлите да отбележат празника богомолци. Символиката на Курбан Байрам е свързана с покаянието, помирението и опрощението.
„Празниците са дни за прошка, вътрешен мир, мехлем за разбитите сърца, дни на единство, солидарност, мир и доброта. Празникът е състрадателно отношение към най-малките, уважение към възрастните и надежда за изцеление на болните. Нека и този Байрам ни донесе семейно щастие, нека да ликуват сърцата ни и душите ни да са освободени.
Всевишният Аллах да ни дари с мир, добросъседски отношения, толерантност и да ни Позволи рамо до рамо да съграждаме бъдещето си“, заяви в специално обръщение към Мюсюлманската общност в България председателят на ДПС Лютви Местан. 24rodopi.com
hard admin

*

 

Top